16 Nisan 2016 Cumartesi

Yolunda gitmeyen işler

Aldığı onca ev terbiyesine rağmen fareyi görünce başka her şeyi unutup fıtratına uygun bir şekilde saldırıya geçen kedi örneği gibi, işine yarayacak bir gelişme olduğunda medeniyete dair tüm kazanımlarını terk eden arkadaşlara dikkat çekmek istiyorum.
Hapishanede devletin yetkilendirilmiş kolluğunun gözetiminde cezasını çekmekte olan mahkumların, başka mahkumlar tarafından infaz edilmesinin devlet otoritesine yönelmiş terörist bir saldırıdan farkı yoktur.
Sabancı cinayeti mahkumu Mustafa Duyar ile Rahmetli Özgecan Kardeşimin katilini katledenler; devletin, emaneti altındaki canları korumaktan aciz bir durumda olduğunu ortaya koymuşlardır.
Bu büyük resmi görmeyip katilin yine kendisi gibi bir başka mahkumun silahlı saldırısıyla infazına sevinenler, tepkisel düşünce kalıplarını, stratejik düşünce kalıplarına dönüştürememiş, vizyon sorunu olmayan(!), kısa mesafe koşucusu, sonuç odaklı tiplerdir. Bu arkadaşlarla birlikte yol alanlar, kendilerine dikkat etsinler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanatçının özgürlüğü

Yeteneklerini icra etmek, sanatçıyı günlük maişetini tedarikten alıkoyduğu için tarih boyunca sanat ve sanatçı, hamilik müessesine ihtiyaç d...