27 Nisan 2016 Çarşamba

Türkiye Cumhuriyet üzerine sistemik okuma

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bin yıla yakın bir süredir Selçuklu, çeşitli Anadolu Beylikleri ve Osmanlı ailesinin yönettiği Anadolu coğrafyasında bugün hüküm süren devletimizin adıdır.
Bu devlet, bir şekilde parçalanıp egemenliğini yitirmeyecekse, bölgesinde irade ve rızası dışındaki oluşumların yaşama şans ve imkanı bulunmamaktadır.
O zaman Esad, Işid, PKK, PYD, Rusya, Ermenistan, İsrail, İran ile Irak'ın ve dahi bunlarla Türkiye'yi meşgul edip güçsüz düşürmek maksadıyla kendilerine silah ve kaynak temin eden ABD, İngiltere, Almanya, Fransa gibi ülkeler, uzun vadede bu girişimlerinin bedelini ödeyeceklerdir. (Grup halinde sıralayınca kalabalık bir kuvvet topluluğu gibi görünen yapıların, zannedilenin aksine sağlıklı koalisyonlar oluşturma imkan ve ihtimali bulunmamaktadır.)
Kontrolü ellerinde tuttuğunu sanan ve bölgede Türkiye aleyhine tasarrufta bulunan güçlerin, uygulamalarını gördükçe tarihsel vizyondan mahrum bulunduklarına dair olan kanaatim pekişmekte.
Tarih, bir denge halinin bir başka denge haline evrilmesinde saldırganlıktan çok sabretmenin önemini ortaya koyuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanatçının özgürlüğü

Yeteneklerini icra etmek, sanatçıyı günlük maişetini tedarikten alıkoyduğu için tarih boyunca sanat ve sanatçı, hamilik müessesine ihtiyaç d...