1 Nisan 2016 Cuma

Algı Yönetimi

Bir Nisan günü aynı gazetede yayımlanan iki haberi, haber yapıyorum, bugün; edep yoksunluğuna iki örnek olmak üzere:

Hürriyet'in "Bizi yalnız bıraktılar" manşetinin altında iki resim: küçük olanında Erdoğan'ın CNN'de yukarıdaki cümleyi verdiği mülakatın bir görüntüsü var. Büyük resimde ise iki liderin birbirine sarıldığı anın dondurulması ile elde edilen Erdoğan-Biden karşılaşması, .
Gazeteyi hazırlayanlar, algımızla oynuyor, objeler arası kaydırma yaparak manşetle bu büyük resim arasında ilişki kurmamıza zemin hazırlıyor (tuzak). Böylelikle 'çaktırmadan' Biden'ın Erdoğan'ı teselli ettiğin...i ima etmiş oluyorlar. Biden manşet ifadesine resimdeki vücut diliyle "Üzülme, biz varız" demiş oluyor. Önümüzdeki dönem Erdoğan'ı her küçük göstermek istediklerinde kullanacakları bir poz elde etmiş oldular.
Bunu yapan 'vatan evlatlarına' ihanet içinde olduklarını gördüğümü ifade ediyorum. Allah, insana emeğinden başkası yoktur, emeğinin karşılığı ödenir diyor. Herkes alacak emeğinin karşılığını...




İkinci haberde de Başbakana açık bir saldırı var. Hocasının müsamere Başbakanı ol demesi üzerinden Başbakana had bildiren edep yoksunluğu. Başbakanın emeklerini, performansını görmesine rağmen bu tavrı alanları kınıyorum. Yazık, insan suretiyle dolaşıyorlar aramızda. Allah, islah etmesin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanatçının özgürlüğü

Yeteneklerini icra etmek, sanatçıyı günlük maişetini tedarikten alıkoyduğu için tarih boyunca sanat ve sanatçı, hamilik müessesine ihtiyaç d...