16 Nisan 2016 Cumartesi

Avrupa Parlemento Raporu

Avrupa Parlementosunun bugün açıklanan raporunda terör örgütünün silah bırakması talep ediliyor. Benzer bir söylem yakın geçmişte ABD Büyükelçisi tarafından da dile getirilmişti.
Türkiye, sırf Kürt vatandaşlarının kimlik sorunlarını çözerek terörün speküle edebileceği zemini ortadan kaldırmak ve ülkemizde huzuru tesis edebilmek için bir çok proje geliştirdiği halde tüm bu girişimler, terör örgütünün saldırıları ile işlevsiz hale geldi.
Temmuz 2015 döneminden bu yana Türkiye...'nin güneydoğusunda yürütülen mücadelenin hedefi, terör örgütünü yok etmektir. Aradan geçen on ayda bu hedefe ölçek bazında yaklaşıldığını, yakın bir gelecekte bölgenin tamamen temizleneceğini öngörmekteyim.
Bu sonucun alınmasında HDP adındaki terör örgütünün siyasi organında görevli zevatın medyadaki görünürlüğünün; dolayısı ile etkisinin azaltılması yanında; şehit kayıplarının infial düzeyinde, görevlileri ve yakınlarını cepheye gitmek konusunda tereddüte sevk edebilecek 'aşırı duygusal yoğunluklu haber geçişlerinin' azaltılmasının da etkili olduğu kanaatindeyim.
Abdülhamid'in önemli kararlar alma arefesinde Rus sefirine danışarak verdiği önerinin tersini yapması gibi AB(1+D)'nin ülkemiz hayrına(!) olan beyanlarına kayıtsız kalamayacağımız aşikar olduğundan (sonra Tayyip Bey, kolay sinirleniyor diyorlar :)) terör örgütünü silahsızlandırmak çağrısını, Silahlı Kuvvetleri işinden alıkoymak, dolayısı işe terör örgütüne nefes aldırmak amacında bir girişim olarak değerlendiriyoruz.
Hem sonra uyuşturucu ticaretini kim yapacak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanatçının özgürlüğü

Yeteneklerini icra etmek, sanatçıyı günlük maişetini tedarikten alıkoyduğu için tarih boyunca sanat ve sanatçı, hamilik müessesine ihtiyaç d...