1 Mayıs 2016 Pazar

Vekillerin İhtiyacı

Dokunulmazlıkların görüşüldüğü Anayasa Komisyonunda çıkan arbade, "haklı mı olmak istiyorsun, mutlu mu?" ikilemini olanca güzelliğiyle bir kez daha ortaya çıkardı.
Yaptıkları iş bölümü çerçevesinde terör örgütünün siyasi partisinde vekil olarak istihdam olunan şahıslar, örgütlerine hizmette kullandıkları, ana motivasyon aracı olan söylem özgürlüklerinin ellerinden alınacağı endişesi ve geçmişte yaptıkları yıkamacı, çatışmacı ve kışkırtmacı konuşmaların suç isnadı olarak yarg...ı aşamasında olması nedeniyle sözkonusu yasal değişikliğe direnmeleri kanaatimizce anlaşılır bir tavır olarak karşılanmalıdır.
Garip olan AkPartili vekillerin, haklı olmak adına odaklandıkları büyük resmi; süratle bırakıp kışkırtıldıkları ilk harekette refleksif tepkiler vererek muhataplarının örümcek ağı gücündeki tuzaklarına bodoslama dalmalarıdır. Sonra kimde kontrol kalır...
"Ama haklıydık!" Bunu (varsa) diyeni o çatı altından alma imkanım olsa inanın bir dakika tutmazdım.
Vekillerin acilen öfke kontolü eğitimi başta olmak üzere bedensel ve ruhsal açıdan kendilerini tanıyacakları eğitimler almaları gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanatçının özgürlüğü

Yeteneklerini icra etmek, sanatçıyı günlük maişetini tedarikten alıkoyduğu için tarih boyunca sanat ve sanatçı, hamilik müessesine ihtiyaç d...