3 Haziran 2016 Cuma

Almanya'yla Gerilim

Türkiye'nin Almanya ile olan ilişkilerini, Cem Özdemir'in başrolünü oynadığı bir operasyon nedeniyle gergin bir boyuta taşımasını, Türkiye'ye bu aşamada ekonomik olarak daha büyük bir zarar vereceği kanaatindeyim. Ayrıca bu olayda Almanya'nın zemin olarak kullanılması, bir Alman tercihi olmanın ötesinde Özdemir'in mahareti ve siyasi zekasının bir ürünü olduğu da açıktır.
Türk Dışişleri yetkililerinin istişare amaçlı geri çağırdıkları Büyükelçimizi, en kısa sürede şu açıklama...yı yaparak tekrar Almanya'ya göndermelerini temenni ediyorum:
"Biz, asıl problemi (Cem Özdemir'i) zaten vaktiyle ihraç etmiş, bir bakıma skor yapmasına engel olmuş, kurtulmuşuz. Sorun sizin kendi sorununuz ve bu şahsın bizimle aynı dili konuşuyor olmasının bir tek anlamı var: gündeminize bizimle ilgili "sorunlar" taşıması ve bu faaliyetlerine devam edecek olması. Şahsın, ekoloji de dahil olmak üzere kamuoyu gündemine getirebileceği başkaca özgül bir sermayesi de bulunmadığından bugün devletimizle ilgili menfi tutumların odağı olmayı seçmiş olması, yarın bir başka vesile ile Alman Devletine de ihanet eden beyan ve eylemlerde bulunacağını mümkün ve muhtemel kılmaktadır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanatçının özgürlüğü

Yeteneklerini icra etmek, sanatçıyı günlük maişetini tedarikten alıkoyduğu için tarih boyunca sanat ve sanatçı, hamilik müessesine ihtiyaç d...