27 Haziran 2016 Pazartesi

Terör Örgütü konusunda neredeyiz?

Terör Örgütü, bir yıl öncesine kadar kendini Kürt Kimliğinin savunusu üzerinden ifade ediyor ve bu tutumu da -devletin açık bıraktığı alanları doldurarak "sistem güçlüden yana çalışır" kuralı gereği, bölge sosyolojisinde kendince bir karşılık buluyordu.
Devlet, bu bir yıl boyunca hatasını telafi edip aynı sistem kuralının yeniden çalışmasına ortam hazırladığı Bölgeyi, teröristlerden temizleyerek hizmetin halka ulaşmasını dolayısı ile halkın rızasını sağlamış oldu.
Terör örgütünün kentlerdeki varlığı tasfiye edildi, kırsaldaki varlığı ile de mücadele ediliyor.
Terör örgütünün; bölgeden insan, para, lojistik -kaynak- temin etmede kullandığı Kürtlük söylemi, açığa çıkarılmış; yapılmış bulunan hukuksal düzenlemelerle devletin teminatı altına alınmıştır.
Geçmişte olmadığı kadar terörün tasfiyesi ortak hedefi için kendi iç bütünlüğünü sağlamış devletin, coğrafya ve iklim koşullarının uygunluğu nispetinde; -küresel güçlerin lojistik yardımı yapmasına rağmen- makul bir süre içerisinde sonuç alacağı beklentisindeyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanatçının özgürlüğü

Yeteneklerini icra etmek, sanatçıyı günlük maişetini tedarikten alıkoyduğu için tarih boyunca sanat ve sanatçı, hamilik müessesine ihtiyaç d...