26 Haziran 2015 Cuma

Mimarlar Odası etiketinin altında ajitasyon

Kurumsal hukuk düzeninde suçlamalar, genelleme yolu ile ifade edildiğinde duygusal söylem düzeyinde kalır, hukuki herhangi bir sonuç elde edilemez; genelleme yapmakta ısrar etmek, faillerin sütre gerisinde saklanmalarına yardımcı olmayı sağlar.

Karanlıkta şarkı söylemeye benzer, genelleme yapmak. Hukuk, fail düzeyinde teknik çalışır. Kurumlar, çeşitli organlara yetki vererek temsil edilirler. Bu organlarda seçilmiş ya da atanmış insanlar vardır. Mimarlar Odası da bir kurumun... adıdır.

Cumhurbaşkanı, "Mimarlar Odası" ile şahsına yönelik saldırılara malzeme taşımak suretiyle destek görevini ifa eden "Mimarlar Odası Yetkilileri" arasında fark gözeterek asıl faillerin bulunması sürecine katkı vermelidir.

Yayınladığı Cumhurbaşkanının iftar raporu, bu raporu hazırlayanların aşağıdaki hususlarla malul olduğunu ortaya koydu:

1-Raporu hazırlayanların mesleki birikimleri yetersizdir. İşler bunların bildiği tarzda yapılsa işi veren çok büyük maliyetlere katlanmak zorunda kalır. (O masanın tek parça olduğu varsayımını zihninde bulunduran kişi, tutsağı olduğu korku ve endişelerini toplumla değil psikologuyla paylaşmalıdır.)

2-Yatırım mallarının maliyeti toplamının, misafir sayısına bölünmesiyle, iftarın kişisel maliyeti bulunmaz. Raporu hazırlayanlar, en temel işletmecilik bilgilerinden de mahrumdur.

3-Raporu hazırlayanlar, raporu kişisel isimleri ile değil Mimarlar Odası etiketiyle yayınlayıp adlarını gizledikleri için sorumluluk almaktan kaçınmışlar, saklanmışlardır.

4-Odayı temsil makamında bulunanlar, Odanın itibarı gibi kendi sorumluluklarında olan bir konuda gerekli özeni göstermeyerek mimar meslektaşlarına karşı etik suçu işlemişlerdir.

Bu raporu hazırlayanlarla onu kamuoyunda filtresiz yayınlayanlar, Erdoğan'a dönük bir algı oluşumu tesis etmeye çalışıyorlar. Bu kamuoyu oluşturmak isteyen herkesin hakkıdır. Ancak bu hak, iftira ve yalan haberlerle kullanılamaz. Sahici olmak zorundasınız.

 Sahici olmamanın hukuk nezdinde bir yaptırımı vardır, bu da teknik düzeyde faillerin kim olduğu ile başlayacak bir süreçtir. Cumhurbaşkanlığı Hukuk Müşavirliğinin, ilgili süreci bir an önce başlatmasını bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanatçının özgürlüğü

Yeteneklerini icra etmek, sanatçıyı günlük maişetini tedarikten alıkoyduğu için tarih boyunca sanat ve sanatçı, hamilik müessesine ihtiyaç d...