1 Mart 2019 Cuma

Hindistan Pakistan Çatışması

Hintlilerin yani Hint milletinin yaşadığımız dönemde bağımsız olarak bilinen üç devleti var: Hindistan, Pakistan ve Bengaldeş.
Ana kıta Hindistan, Müslüman lider Cinnah'ın propagandası ile önce ikiye sonra da üçe bölünmüş oldu. Cinnah, İngilizin oyununa gelmiştir. Mevdudi, bütün gücüyle bu bölünmeye itiraz ederse de başarılı olamayacaktır. Hindistan, Gaznelilerden bu yana, bin yıldır Müslüman idaresinde bir coğrafyadır. İçinde elbette Budistler, Sihler, Kadıyaniler, Cayanlar vb. Müslümanlık dışı din ve mezheplere inanan insanlar bulunmuştur, bulunacaktır. Biz, ne zamandır din kardeşliğini adaletin koyar olduk da Hindistan düşmanlığı yapar bulduk kendimizi? Hani bizim kırmızı çizgilerimiz, çiğnemeyeceğimiz değerlerimiz? ABD, Hindistan'ı ayartır, Çin, Pakistan'ı.
Bütün renklere tolorans gösteren Hindistan, sıra Keşmir'e gelince zalim olur.
Konuşarak çözülebilecek konular, büyük liderlere ihtiyaç duyar. Dünya gerçek bir siyasi krizin içinde: Lider yok. Şaka değil, elimizdekinin kıymetini bilelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanatçının özgürlüğü

Yeteneklerini icra etmek, sanatçıyı günlük maişetini tedarikten alıkoyduğu için tarih boyunca sanat ve sanatçı, hamilik müessesine ihtiyaç d...