17 Temmuz 2017 Pazartesi

Herkes için Adalet? Sen deme bari...

Kendi siyasi ikbalini garanti altına almak için her şeyi yapabilecek biri olduğunu, Ankara-İstanbul yürüyüşü ile bir kez daha ortaya koyan Kılıçdaroğlu, en sonunda adalet gibi yeryüzündeki en önemli olan bir değeri, kişisel amaçlarını gerçekleştirmek için görünür bir araç olarak kullanmaktan da kaçınmadı.
Aşağıdaki fotograf, bu yürüyüşün final mitinginde çekildi.
Mitingde herkes için adalet ifadesinin kullanımı, eylem-söylem uyuşmazlığının had safhaya vardığı bir dünyada şovun ironi ihtiyacına hitap eden bir unsur olmuş. Dudağımın kenarında' tebessüm-ü elem' (acı bir gülüş)
"justice for all"(herkes için adalet), müesses hukuk nizamını en insani bir biçimde eleştiren başrolünü Al Picano 'nun oynadığı, 1979 yılı yapımı bir ABD filmi.
Kimseye haksız övgü yok.

Şayet bu pankart, tesadüfen seçilmiş ise bir sözüm yok. Ancak bir yerlerde filmin taşıdığı mesaj ile mitingin muhtemel etki alanı arasında analoji (benzerlik) kuran bir zeka varsa insanlığa saygı adına saklandığı delikten çıkmasın, sesini de çıkarmasın lütfen.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanatçının özgürlüğü

Yeteneklerini icra etmek, sanatçıyı günlük maişetini tedarikten alıkoyduğu için tarih boyunca sanat ve sanatçı, hamilik müessesine ihtiyaç d...