6 Şubat 2017 Pazartesi

İletişim Faturasından iletişim hatasına

Meclis'te divan üyelerine verilmiş bulunan istisnai iletişim serbestisi hakkını, maksadı dışında; kişisel kullanımına hasreden Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'in divan üyeliğinden istifa etmesi kamu zararı bakımından yeterli değildir; oluşan kamu zararını da tazmin etmesi gereklidir.
Divan üyelerine harcama sınırı getirilmemesi, yaptıkları işin özelliği nedeniyledir. Dolayısı ile işini yapan üyenin yüksek harcamalara neden olması, yadırganacak bir durum olmadığı halde b...u hakkın kamusal amaçlar yerine kişisel harcamalar için kullanımı, yolsuzluk kavramının kapsama alanına girer.
Tehdit odaklı yaklaşımını abarttığı için çoğu zaman eleştirdiğimiz kamu bürokrasisinin harcamalara yönelik tutumu, istisnasız bir şekilde "tüyü bitmemiş yetimin" haklarını koruma üzerine kuruludur.
Türkmen ve benzeri yolsuzluk yapmış vekillerin, dokunulmazlıklarının kaldırılarak yargı önüne çıkarılması için Meclis'e fezleke ile müracaat edilmesi prosedürünün gelecek haftanın konusu olması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanatçının özgürlüğü

Yeteneklerini icra etmek, sanatçıyı günlük maişetini tedarikten alıkoyduğu için tarih boyunca sanat ve sanatçı, hamilik müessesine ihtiyaç d...