18 Ocak 2017 Çarşamba

Tevazusunda bile kibir var...

Eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk'un, anayasa değişikliğinin kuvveden fiile geçtiği bugünlerde sahne alma zamanı gelmiş olmalı ki, çeşitli muhalif medya organlarında yine görünür hale geldiğini görüyoruz.
Daha önce Nisan 2014 döneminde Zaman Gazetesinde dönemin Başbakanına yazdığı 4 açık mektupta Fetönün ürettiği sahte deliller üzerinden Tayyip Beyin mahkemelerde hesap vermesini istemişti.
15 Temmuz da dahil olmak üzere aradan geçen bunca zamana, ...gelişmeye, hakikat ışığına rağmen, beyan ve tavırlarından dolayı mağdur(lar)dan özür dilemedi, Selçuk.
Bugünkü anayasa değişikliği konusunda verdiği beyanlarda da; yıllardır hem konuşurken hem de yazarken kullandığı “bürokratik kibir” üslubunu sürdürdüğünü görüyoruz.
Hukuki İddialarını maddi deliller ve mevzuat hükümleri üzerinden değil de büyük resim üzerinden ifade edenler, siyaset yapmış olurlar, hukuk değil.
Nitekim, 2014'te Tayyip Beyi mahkemelere hesap vermeye çağırırken Fetönün kamuoyu önüne koyduğu delillere dayanıyordu, Sami Selçuk. Bugünse teknik hiçbir açıklama yapmayıp siyasetçi gibi konuşuyor; "başkanlık gelince erklerin birleşeceği" dediği kurt masalından ürkmemizi bekliyor.
Ahir ömründe hukukçu kimliğini de araçsallaştırıp Tayyip Erdoğan düşmanlığına katık etti ya, ibret olarak bunu görmek bize yeter... Söylemlerinin bir değeri yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanatçının özgürlüğü

Yeteneklerini icra etmek, sanatçıyı günlük maişetini tedarikten alıkoyduğu için tarih boyunca sanat ve sanatçı, hamilik müessesine ihtiyaç d...