13 Temmuz 2016 Çarşamba

Kuzey Irak

Kuzey Irak Kürt Yönetimi, İran ve (siyasi alanda hiçbir ülkenin mevzuatına akredite olmamakla birlikte varlığını teröristik faaliyetlerle izhar eden) Kürdistan İşçi Partisinin desteklediği muhalefetin iç savaş tehdidi altında sıcak günler yaşıyor.
Bölgede 5 milyar USD'ı aşkın bir yatırımın yanısıra önemli enerji anlaşmaları da yapmış olan Türkiye, Barzani ailesinin yönetimindeki istikrara büyük önem veriyor.
Olası bir iç savaşın Türkiye'ye yönelik yeni bir Kürt ve Türkmen... muhacir dalgası yaratacağı öngörülüyor.
Ülkedeki Barzani muhalefeti ile işbirliği yapan Kürdistan İşçi Partisinin hedefinin de bölgenin istikrarsızlaştırılması sonucu, Türkiye'nin bu yeni göç dalgası ve ekonomik yatırımların akıbetiyle ilgilenmesi ve Amerika desteğinde Suriye'de oluşturmaya çalıştıkları yeni duruma olası bir Türk müdehalesinin bertaraf edilmesi gibi görünüyor. (Karşı binada oturanlar tarafından şımartılmış olan evin haşarı çocuğu, evi kirletirken; anne, bu pislikleri sesini çıkarmadan temizlemeye devam etsin isteniyor. Sanılıyor ki böylece çocuğun odası, ayrı bir kat mülkiyetine kavuşacaktır. bu yetişkinler gerçekten bazen çok tuhaf oluyor. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanatçının özgürlüğü

Yeteneklerini icra etmek, sanatçıyı günlük maişetini tedarikten alıkoyduğu için tarih boyunca sanat ve sanatçı, hamilik müessesine ihtiyaç d...