20 Temmuz 2016 Çarşamba

Darbe Girişimi gecesi Bülent Arınç

Bülent Arınç, başarısız darbe girişimi gecesi, NTV canlı yayınına katılıp kişisel durumuna -güvenliğine- açıklık getirdi, darbe ve darbecileri kınadı. Bunu yaparken hızını alamayıp Fetö'ye de değinmesini beklerdim ancak bunu yapmadı. Kemal Kılıçdaroğlu da yapmamıştı, aynı saptamayı. Artık olayın sıcaklığı mı, algıda seçilmişim mi, bilmiyorum. (Arınç'ın Erdoğan muhalifi olmasında ya da böyle görüntü vermesinddli en önemli amilin Tayyip Bey'in bizzat kendisi olduğu yönündeki k...anaatim değişmedi. Arınç, emeklilik töreni yapılmadan, emeği için teşekkür edilmeden, değersiz olduğu hissettirilecek bir biçimde evine gönderildi. Tayyip Bey, üstüne düşen tsltif görevini yerine getirseydi Arınç, Gestalt'ı tamamlayacak, huzurla perdeyi kapatacaktı, olmadı ama ikisi arasında olumsuz majör bir gelişme olmadı, hala olabilirliğini sağlamak Erdoğan'ın elinde)
Arınç'ın TV yayınında darbecileri kınarken "mevcut iktidarın beğenilmeyen icraatlarına verilecek tepkinin darbe olamayacağını" söylemesi, ruhundaki fırtınanın dinmediğini, taze olduğunu göstermesi bakımından ilginçti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sanatçının özgürlüğü

Yeteneklerini icra etmek, sanatçıyı günlük maişetini tedarikten alıkoyduğu için tarih boyunca sanat ve sanatçı, hamilik müessesine ihtiyaç d...